HOME BARISTA KÉPZÉS

4 óra 35.000.-

Szeretnél otthon finom kávét készíteni? Ezen a fél napos gyakorlat orientált workshopon megtudhatod hogy mi kell ahhoz hogy otthon is szintent lépjen a kávé készítés. Mit jelent a finom kávé? Mi a legegyszerűbb útja annak hogy otthon is megközelítsük a kávézókat? Presszó? Kotyogós? Esetleg filter kávé? A képzésen ezekre mind kitérünk, és mindenki gyakorlati útmutatóval távozik hogyan tudna akár másnap finomabb kávét készíteni.

SCA KÉPZÉSEK

A Speciality Coffee Association (“SCA”) a világ kávés szakembereit összefogó legfontosabb nonprofit szervezet. A SCA szervezi a kávés nemzeti illetve a világbajnokságokat is. A SCA létrehozott egy nemzetközileg elfogadott un kávé diploma rendszert (“SCA Coffee Diploma”) amelyet diplomát különböző modulok elvégzésével lehet megszerezni.
Oktatóink több éves nemzetközi bírói gyakorlattal rendelkező az SCA által akkreditált oktatók (Authorized SCA Trainer “AST”). Az alábbi modulokban kínáljuk oktatásainkat:

  1. Barista: Az eszpresszó

    A barista képzéseken az eszpresszóé a főszerep. Tanulj meg mindent ami ahhoz kell hogy konzisztensen és tisztán dolgozz egy presszó gépen. Nálunk elsajátíthatod a legmodernebb technikákat amik segítenek hogy akár otthon akár a pult mögött profi módon tudj dolgozni és ki tud hozni a maximumot ami a kávéban van!

    Barista / Foundation (1 nap)
    120.000.-

Az alap képzésen az újhullámos eszpresszó készítés alapjait sajátíthatod el. Megtanulhatod hogyan kell az őrlőt állítani és az elkészült italt SCA sztenderd szerint kóstolni. A képzésen szó esik a kávé és az eszpresszó történetéről, a készítés folyamatáról, és a tejes italok készítéséről is. A képzés segítségével el lehet indulni a professzionális baristává válás utján, ehhez természetesen kitérünk az alapvető higiéniai és egészségügyi kritériumokra, valamint a munkaterület megfelelő menedzselésére is.

Barista / Intermediate (2 nap)
220.000.-

Azoknak ajánljuk akik már rendelkeznek az eszpresszó készítésben gyakorlattal vagy dolgoztak már pult mögött, és szeretnék tovább mélyíteni az ismereteiket. Részletesen megismerjük az eszpresszó extrakció folyamatát és mérését refraktométer segítségével. Megvizsgáljuk az eszpresszó paramétereinek változtatása hogyan hat a kész ital ízére, textúrájára. A képzésen résztvevők megtanulnak önállóan beállítani egy eszpresszó receptjét. Az elméleti ismeretek mélyítése során elsajátíthatod az eszpresszó gépek alapvető működését, karbantartását, és mindennapokban is praktikusan használható munkamódszereket. Tanulunk a hatékony munkafolyamatokról, amik akár egy nagy forgalmú kávézóban is alkalmazhatók.

DSC_4088.jpg

2. Sensory Skills: A tudatos kávé kóstolás

Szeretnél tudatosabban kávét kóstolni? Mindig arra vágytál, hogy érezd a kávéban az virágos ízeket, vagy a vibráló savasságot? Akkor a Sensory Skills tréningünket neked találták ki. A képzéseken részt vevők elsajátítják, az ízlelés és szaglás anatómiáját, illatmintákon keresztül ismerik meg a kávéban található legfontosabb aromákat, és persze rengeteg kávét kóstolnak, elemeznek, értékelnek, hasonlítanak össze. A képzések során egy olyan szemlélet és keretrendszerrel gazdagodnak a részt vevők amik segítségével el tudnak kezdeni tudatosan kóstolni, ami az alapja hogy végül maguk is finomabb kávét tudjanak készíteni. 


Sensory Skills / Foundation (1 nap)
120.000.-

Az alapfokú tanfolyomat azoknak ajánljuk akik szeretnének elindulni a tudatos kóstolás útján, megismerkedni és elsajátítani a “cupping” kávé kóstolási metódust. A képzéshez nem szükséges szükséges előképzettség, kezdő baristáknak is nagyon ajánljuk. 


Sensory Skills / Intermediate (2 nap)
220.000.-

Azoknak ajánljuk akik már viszonylag komfortosan “cuppingolnak”, de még nem mindig és nem pontosan tudják pontosan mire is kell ilyenkor figyelni. A résztvevők a “cup tasting” versenyeken használt háromszögelési módszer segítségével tanulják meg a kávé főbb jellemzői közötti különbség tételt, valamint az alapízekről, illatokról és az ízlelelés anatómiájáról is mélyebb ismereteket szereznek. 


Sensory Skills / Professional (3 nap)
(érdeklődni emailben)

Azoknak, akik három hónapnál régebben tették le az Intermediate vizsgát, és szeretnék a legfelső szintre fejleszteni kóstolási képességeiket. Részletes anatómia, organikus savak, zöldkávé defektek, professzionális kalibráció 3 napon keresztül.






2. Brewing: A filter kávé 

A képzések alapvető célja a filter kávé készítés módszerének elmélti és gyakorlati elsajátítása.

Brewing / Foundation (1 nap)
120.000.-

Azoknak ajánljuk akik most ismerkednek a filter kávézással, alapfogalmak tisztázása, alap receptek gyakorlása.

Brewing / Intermediate (2 nap)
220.000.-

Aki már készített életében önállóan filter kávét az nyugodtan kezdheti a középhaladó szinte. A nagyon gyakorlat fúkuszú képzésen két napon keresztül vizsgáljuk hogyan hat az egyes paraméterek változtatása a végső italra, valamint megtanulunk magabiztosan navigálni az un “brewing charton” ami tökéletes keretrendszert biztosít ahhoz hogy beállítsunk egy kávét, hogyan és mit változtassunk egy recepten ha nem az igazi a kávé amit készítettünk. Akár otthon akár kávézóban készítesz filter kávékat, ez a tanfolyam biztosan segíteni fog hogy finomabb kávékat készíts.



Brewing / Professional (3 nap)
(érdeklődni emailben)

Ha már több, mint három hónapja tetted le az intermediate szintet és szeretnél tovább lépni. Még több változó vizsgálata és hatásuk az ízekre: pörkölési szintek, bypass, batch brew, vízszűrési technikák, őrlemény részecske eloszlás. Víz kémia kísérletek, avagy hogyan tervezzünk saját vizet? 


A képzések díja tartalmazza az elméleti és gyakorlati vizsgát, valamint a nemzetközi diploma díját is.



VEZETETT KÓSTOLÁS, CSAPATÉPÍTÉS


Várjuk olyan cégek vagy csoportok megkeresését is, akik egy közös vezetett kávé kóstolással lepnék meg kollégáikat, építenék a csapat egységet és tanulnának a specialty kávékultúráról.


Érdeklődni / további információ:  training@flowcoffee.hu